Polityka prywatności

Kto jest administratorem Państwa danych osobowych?

Magdalena Matusik-Bukowska Business Development
ul. Samorządowa 2
05-410 Józefów
NIP 737-140-64-21
Regon 140982931

Jakie prawa Państwu przysługują?

W związku z tym, że przetwarzamy Państwa dane osobowe:
-macie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych,
-możecie Państwo dokonywać ich sprostowania,
-możecie Państwo żądać usunięcia swoich danych osobowych, gdy pozwala na to RODO, czyli rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.
-macie Państwo prawo ograniczenia przetwarzania, w zakresie określonym w RODO.

Co zrobić, jeżeli uważacie Państwo, że przetwarzamy Państwa dane osobowe niezgodnie z prawem?

W takiej sytuacji możecie Państwo wnieść skargę do organu nadzorczego. W Polsce jest nim Prezes Urzędu Ochrony Danych.

Po co nam Państwa dane, czyli w jakim celu je przetwarzamy?

Podjęcia działań zmierzających do zapoznania się z przedstawioną do konsultacji prawnej sprawą, w tym zakwalifikowaniem jej do akcji Prawnicy Pro Bono oraz przekazaniem do odpowiedniej kancelarii prawnej celem udzielenia porady prawnej w Państwa sprawie. W odniesieniu do danych osobowych przekazywanych przez kancelarie prawne, dane mogą być przetwarzane w celu weryfikacji informacji dotyczących kancelarii oraz nawiązania ewentualnej współpracy.

Czy musicie Państwo podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Bez ich podania nie będziemy mogli nawiązać z Państwem kontaktu i udzielić konsultacji prawnej.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Państwa dane?

Art. 6 ust. 1 lit. b RODO, czyli kontakt przed zorganizowaniem bezpłatnej konsultacji prawnej oraz ewentualnie udział w jej wykonaniu. W odniesieniu do danych osobowych przekazywanych przez kancelarie prawne, dane mogą być przetwarzane w celu nawiązania ewentualnej współpracy.

Komu przekażemy Państwa dane?

Dane osób zgłaszających się po poradę prawną mogą być przekazane podmiotom współpracującym, w szczególności kancelariom prawnym, które uczestniczą w akcji Prawnicy Pro Bono.

Jak długo będziemy przetwarzać Państwa dane?

Przez czas trwania akcji Prawnicy Pro Bono oraz do czasu upływu terminu przedawnienia roszczeń.

Czy będą wobec Państwa podejmowane zautomatyzowane decyzje, w tym w efekcie profilowania?

Nie, nie będą.